Spitalul Municipal din Caransebeş în moarte clinică!

Soarta Spitalului Municipal din Caransebeş depinde acum doar de Ministerul Sănătăţii!

Conducerea spitalului va înainta ministrului Sorina Pintea un memoriu pentru salvarea spitalului. Primăria Caransebeş în subordinea căruia se află această unitate medicală, nu poate achita datoriile care în prezent au ajuns la aproximativ 8-9 milioane de lei.

Dacă Ministerul Sănătăţii nu va veni rapid cu o soluţie spitalul poate intra în insolvenţă, ne-a declarat în exclusivitate, cu părere de rău, primarul Felix Borcean.

Situaţia financiară a Spitalului Municipal din Caransebeş este dramatică. Acele arierate către principalii furnizori de electricitate, gaz, apă şi alte servicii medicale se rostogolesc în continuare aceste datorii, sunt foarte mari cifrate undeva la 8-9 milioane de lei. Chiar nu văd în acest moment o situaţie prin care s-ar putea ieşi din această criză. Eu le-am propus celor din conducerea spitalului să facă un memoriu foarte bine argumentat şi pus la punct, cu care să mergem la Ministerul Sănătăţii. În ceea ce ne priveşte pe noi ca primărie, am avut în atenţie permanent acest spital, însă activităţile medicale din cadrul spitalului produc costuri care pe noi, ca dministraţie trebuie să recunosc că ne depăşesc şi efectiv ne copleşesc. În situaţia cea mai pesimistă, spitalul intră în insolvenţă, o spun cu foarte multă responsabilitate”, ne-a declarat în exclusivitate primarul Felix Borcean.

De serviciile Spitalului Municipal din Caransebeş beneficiază o treime din populaţia judeţului Caraş-Severin.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles