Popa vrea lucrări de infrastructură feroviară

295
Ioan Popa
Ioan Popa

Primarii din oraşele reşedinţă de judeţ au fost invitaţi pentru a doua oară la Guvern, pentru a discuta despre problemele comunităţilor.

La prima întâlnire, primarul Reşiţei, Ioan Popa, a ridicat problema gestionării apelor din intravilanul oraşelor, iar la cea de-a doua, s-a legat de fondurile europene.

Am ridicat personal o altă problemă şi anume să lucrăm la ghidurile de finanţare pe 2020-2027, astfel încât să putem să ne asociem Reşiţa-Timişoara, Consiliile judeţene Caraş şi Timiş pentru lucrări mari de infrastructură feroviară în primul rând. Să refacem regionala de cale ferată  Timişoara-Reşiţa şi să încercăm să interconectăm Oraviţa, Anina, berzovia pe calea ferată cu proiectul de tren-tram, adică să fie trenuri care se pot transforma în linii interioare de tramvai. Am propus ca în noile ghiduri astfel de asociere să fie eligibilă” – a declarat pentru Radio Reşiţa, primarul Ioan Popa.

El a mai afirmat că nu este posibil ca un drum pe calea ferată Reşiţa-Timişoara să se facă în aproape 3 ore, când în mod normal o asemenea călătorie ar trebui să fie de doar o oră, o oră şi un sfert.

Primarul mai urmăreşte o asociere, şi anume cu Consiliul judeţean Caraş-Severin pentru înfiinţarea unei companii de transport regional şi prin fonduri europene să se achiziţioneze autobuze de transport interurban dar şi refacerea autogării pe o altă locaţie.

Ioan Popa a salutat şi iniţiativa Guvernului de a avea întâlniri cu primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, lucru ce nu s-a întâmplat în ultimii 10-15 ani, pentru că un contact direct administraţie locală şi Guvern poate duce într-o direcţie bună.(Daniela Tudor)