Patru decenii de la trecerea în eternitate, în anul centenarului, a simbolului culturii germane în Banatul montan, Alexander Tietz

126

40 de ani de la trecerea în eternitate a simbolului culturii germane în Banatul montan, culegătorul de folclor, povestitorul şi pedagogul prof. Alexander Tietz se împlinesc astăzi, 10 iunie.

Manifestările dedicate acestui eveniment au început de vineri, 8 iunie 2018 în Cimitirul nr. 5 din Reșița cu o depunere de coroane de flori la mormântul etnografului, scriitorului și pedagogului reșițean Alexander Tietz (*9 ianuarie 1898 – † 10 iunie 1978). Evenimentul s-a consumat cu participarea cadrelor didactice și a elevilor Colegiului Național „Diaconovici – Tietz“ din municipiul de pe Bârzava.

Luni, 11 iunie 2018 de la ora 12.00 la Colegiul Național „Diaconovici – Tietz“ din Reșița se va derula proiectul şcolar: „Cultură și artă în Reșița Montană – Alexander Tietz și lumea sa“, o manifestare comemorativă In Memoriam şi o expoziție documentară. Evenimentul va fi susţinut de cadrele didactice și elevii Colegiului Național „Diaconovici – Tietz“ din Reșița.

Amintim că, astăzi două mari instituţii de cultură din Reşiţa poartă numele etnografului, scriitorului și pedagogului reșițean Alexander Tietz, Biblioteca germană “Alexander Tietz” şi Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz”.

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)