Domeniul schiabil Semenic a intrat pe mâna lui Popa

431

Înființarea domeniului schiabil Semenic devine un deziderat tot mai aproape de realitate.

Consilierii judeţeni din Caraș-Severin au aprobat astăzi schimbul de terenuri dintre primăriile Văliug şi Reşiţa, pentru realizarea unui vis mai vechi al administraţiilor judeţeană şi locale: o telegondolă pe Semenic, şi nu doar atât.

Odată primit acest acord, primăria Reşiţa va pune la dispoziţia Romsilva 25 de hectare de teren în Doman şi vom deveni practic proprietarii domeniului schiabil. Şi estimez că în maxim 2 luni va fi pregătit împreună cu specialiştii Consiliului judeţean un proiect de hotărâre de guvern, deoarece fiind vorba despre o suprafaţă mai mare de 10 hectare, este necesar un astfel de act. noi avem studiul de fezabilitate plătit şi se află în curs de finalizare, iar după schimbul de terenuri vom purcede la întocmirea proiectului de execuţie a telegondolei. Vom face şi un lac de acumulare pe Semenic şi vom face înzăpezire artificială pe două pârtii care cumulate, au aproape 14 kilometri” – a explicat primarul Ioan Popa.

În ceea ce priveşte fondurile pentru aceste lucrări, primarul Ioan Popa afirmă că proiectul se află în planul de management al Ministerului Turismului şi are alocate 21 de milioane de euro, similar ca la Voineasa unde sunt 32 de milioane.

Aceasta este doar faza întâi, pentru că în faza a doua, urmează interconectarea cu Gărâna, astfel că schiorii vor coborî de pe Semenic la Văliug şi apoi vor ajunge la Gărâna” – a mai spus Ioan Popa.

Intenţia sa este să atragă în munţii Semenic schiorii sârbi, care erau în număr impresionant prin anii 1980, după cum îşi amintesc localnicii.

Trebuie ţinut cont că distanţa Belgrad-Semenic este comparabilă cu Bucureşti-Poiana Braşov, deci eu cred că acest proiect va dezvolta pe orizontalămai multe lucruri decât ne imaginăm noi“- a concluzionat primarul Reşiţei.(Daniela Tudor)