[VIDEO-FOTO] Peste 100 de copii din Reșița au participat la Cupa ”Ziua Copilului” la înot

438

Copiii reșițenilor își sărbătoresc ziua prin sport. O serie de activități au loc în orașul de pe Bârzava

Primăria Reşiţa în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Nataţie şi Pentatlon Modern a Judeţului Caraş-Severin a organizat joi,31 mai,  Cupa ”Ziua Copilului”, competiţie care s-a desfăşurat în incinta Complexului Municipal de Sport şi Sănătate din oraș.

100 de copii s-au bucurat de atmosfera de competiție, dar și de sărbătoare, întrecerile fiind organizate în cinstea lor. Au participat pe categorii de vârstă la mai multe probe. Toți competitorii au fost premiați. Am dialogat cu câțiva dintre sărbătoriți:

”Astăzi am participat la Cupa ”Ziua Copilului” și sunt fericită că am luat locul I, în proba de 50 m spate. Eu doresc să practic înotul de performanță.”

”Sunt bucuroasă că am putut participa la un astfel de concurs prietenesc, alături de prietenele mele. Este foarte frumos că a fost organizat un concurs în cinstea noastră, sărbătorind Ziua Copilului.Cred că m-am descurcat bine, fiindcă am înregistrat un timp mai bun decât la celelalte concursuri și este foarte bine.

”A fost grea proba, dar sunt mulțumit de timpul scos pentru că niciodată n-am făcut 34 de secunde la 50 m liber. De 1 iunie îmi doresc să merg într-o excursie.”

Directorul Clubului Sportiv Școlar Reșița, prof. Marius Crețeanu a vorbit despre desfășurarea acestui gen de întreceri:

”Ne bucurăm că am putut organiza un concurs pentru cei mai mici copii înotători ai Reșiței. Mulțumim Primăriei, care a fost alături de noi, ca de fiecare dată prin oferirea de pachete cu dulciuri pentru fiecare participant la această competiție. Au fost 100 de mici înotători, care au înotat fiecare probele lor preferate. Sperăm că a fost un concurs de bun augur și pe viitor acești mici înotători să ne aducă satisfacții mai mari. Pe locurile de pe podium s-au acordat medalii, iar pentru toți participanți au fost oferite câte o diplomă de onoare cu prilejul Zilei de 1 iunie.”

Pentru înotătorii de performanță ai CSS Reșița urmează două Campionate Naționale pentru categorii de vârstă diferite.

Cristina Corocan

———————————

Miercuri,30 mai  la stadionul Mircea Chivu a avut loc cea de a 10-a ediție a ”Cupei Centrelor de Zi”, la care au luat parte peste 80 de beneficiari de servicii sociale, copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.

Șeful Centrului de Zi Maria, Nicoleta Imbrescu a vorbit despre competiție:

”Participă 4 centre din oraș: Centrul de Zi Maria, Centru de Zi ABC, care aparțin de Primăria Reșița, Humanitas Pro Deo și Copiii lui Isus. În  mod tradițional această competiție se desfășoară de 10 ani pe trei probe: fotbal, atletism și ștafete, dar în acest an din cauza lipsei de băieți a trebuit să renunțăm la proba de fotbal. Principalul nostru scop este de  a oferi un cadru organizat de manifestare sportivă pentru copii și de a-i valoriza.Îi recompensăm foarte frumos cu medalii și tricouri din partea Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, cu diplome, dulciuri și fructe din partea Asistenței Sociale prin Primăria Reșița. ”

Copiii au fost foarte încântați de acțiune și pentru eforturile lor au fost răsplătiți pe măsură:

Alina: Facem sport astăzi. Pentru mine a fost ușor, iar eu am luat locul II.

Bianca: Cursa a fost ușoară și luat locul II. Astăzi noi sărbătorim Ziua Copilului.

Izabela: Sărbătorim Ziua de 1 iunie astăzi și facem sport, iar eu am ocupat locul I, într-o cursă frumoasă.

Sandra: Am sărbătorit Ziua de 1 iunie prin mult sport, alergare mai ales. A fost foarte frumos.

Jesica: Am sărbători Ziua Copilului și ne-am distrat alergând. Eu la final am plâns de bucurie.!

 

Copiilor le-au fost acordate diplome, medalii, tricouri, dulciuri şi fructe, iar competiția a fost organizată de Centrul de Zi Maria din Reșița împreună cu Direcţia Judeţeană Pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin.

Cristina Corocan

—————————-

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită și de Centrul de Zi „Maria” din subordinea Serviciului Public Direcţia de Asistenţă Socială. Instituția va organiza miercuri, 30 mai pe stadionul „Mircea Chivu”, de la ora 15.30, a X-a ediție a competiției sportive Cupa Centrelor de Zi, adresată beneficiarilor de servicii sociale înscriși în cadrul unui centru de zi de pe raza municipiului Reșița. Competiția cuprinde în mod tradițional 3 probe: fotbal, ștafeta și atletism viteză.

În acest an se vor desfășura doar două probe, și anume ștafeta și atletism viteză, pentru care s-au înscris 83 de copii beneficiari ai Centrului de Zi Maria, ai Centrului de Zi ABC (ambele din subordinea Serviciului Public Direcția de Asistență Socială), ai Fundației Humanitas ProDeo și ai Centrului Copiii lui Isus.

Dincolo de oferirea unui cadru organizat de activităţi adresate copiilor și demonstrarea abilităților sportive, această competiție are ca scop dezvoltarea /continuarea /diversificarea relațiilor de parteneriat între centrele sociale din municipiu. Copiilor le vor fi acordate diplome, medalii, tricouri, dulciuri și fructe de către Direcția Județeană Pentru Tineret și Sport Caraș-Severin.

Totodată, Primăria Reșița în colaborare cu Asociația Județeană de Natație și Pentatlon Modern a Județului Caraș-Severin organizează joi, 31 mai, de la 14.00, Cupa “Ziua Copilului” competiție care se va desfășura în incinta Complexului Municipal de Sport și sănătate „IOAN SCHUSTER”.

Această acțiune este cea de a III a activitate din proiectul ”Sănătate prin înot” derulat de primăria municipiului, la care s-au anunțat 100 de elevi din ciclul gimnazial.

Cristina Corocan