Proiect ambițios: Parcul Copilului din Reșița – cel mai mare din vestul țării

768

Printr-un proiect adoptat de Consiliul local, locul de joacă dar şi  întregul Parc al Copilului din cartierul Govândari vor fi modernizate.

În prezent terenul este amenajat cu alei pietonale, regăsindu-se dotări şi echipamente ce nu mai corespund cerinţelor actuale. Deoarece în ultimii ani aici nu s-au făcut lucrări majore de renovare, amenajare sau reabilitare , vegetaţia, aleile şi dotările prezintă un aspect neîngrijit.

Astfel că locul de joacă de peste 3.000 de metri pătraţi va fi modernizat şi structurat astfel încât să existe o segregare pe grupe de vârstă şi categorii de activităţi, pentru a se evita accidentările. În acelaşi timpvor fi asigurate şi spaţii de odihnă şi relaxare pentru adulţi şi supraveghetori.

În fapt este vorba despre amenajarea unui parc pentru copii cu trasee pietonale atractive, echipamente de joacă în conformitate cu standardele europene, cu mobilier urban modern.

Se doreşte ca această zonă împreună cu vegetaţia, amenajările gândite şi soluţiile peisagistice propuse să fie o atracţie pentru localnici, să ofere o imagine inedită şi să fie o locaţie de relaxare şi odihnă pentru toate grupele de vârstă de la cei mai mici copiii, până la persoanele vârstnice.

Va fi practic cel mai mare loc de joacă, şi reţineţi ghilimelele, din Vestul ţării. Este o suprafaţă impresionantă. Reabilităm practic toată placa urbană din zona respectivă, cu trotuare noi, aspersoare, iarbă, copaci şi bineînţeles, în toate cele 4 axe ale parcului vom avea acele platforme scufundate de deşeuri„- a afirmat Ioan Popa.

Valoarea investiţiei este de peste 2 milioane de lei, din bugetul local, din care jumătate pentru lucrările de construcţii-montaj, iar restul pentru mobilier, iar modernizarea se va face în 8 luni, din care primele două pentru proiectare.

(Daniela Tudor)

Anca Bălălău
Radio Reşiţa mi-a dat şansa să spun povestea mai departe ascultătorilor care cred în nemurirea artelor, cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns, fără să știe nimeni, copilăria în buzunar și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor. Sunt fericită fiindcă fac parte cu sufletul şi pregătirea mea profesională (absolvent licență și master- Jurnalism cultural al U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" București) dintr-o echipă minunată.