Explozie la o exploatare forestieră. Un muncitor a murit și alți doi sunt grav răniți

Un incident extrem de grav a avut loc duminică seara în județul Bacău acolo unde un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial a explodat și a ucis un muncitor rănind grav alți doi. Expozia a avut loc la o exploatare forestieră din Maieruş, comuna Asaău. Un muncitor a lovit cu un ciocan un proiectil din al Doilea Război Mondial, chiar lângă locul unde colegii lui luau masa.

În urma exploziei, trei muncitori au fost grav răniţi – unul a rămas fără o mână, unul cu un picior sfârtecat iar unul are răni la abdomen.

Ulterior, unul dintre muncitori 27 de ani a decedat, iar ceilalți 2 răniți au fost luați de ambulanțe și duși pe stadionul comunal, pentru a fi preluați de elicopterul SMURD și duși la Iași. Ambii se află în stare critică.

″În urma exploziei, o persoană în vârstă de 27 de ani a decedat, iar alte două au fost rănite şi vor fi preluate de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă şi o ambulanţă şi transportate în zona Stadionului Asău, de unde vor fi preluate de un elicopter SMURD. Una dintre persoanele rănite a suferit o amputaţie de membru superior stâng şi multiple plăgi provocate de schije, iar cealaltă victimă rănită are artera femurală afectată, o plagă de torace şi răni în zona genitală. Urmează să se stabilească ce s-a întâmplat, ce element a explodat şi dacă acesta a fost lovit în timpul lucrărilor sau în mod intenţionat de unul dintre muncitori”, au precizat reprezentanţii ISU Bacău.

Cele mai citite

Related Articles