Podul Roșu – transformat în… podul florilor, de tinerii voluntari din Băile Herculane!

1596

Podul Roșu din stațiunea de pe Valea Cernei are un nou aspect după ce voluntarii din cadrul Asociației Tinerilor din Băile Herculane au organizat astăzi o acțiune de amenajare a acestei punți de trecere peste râul Cerna dintre artera principală a orașului și Strada Zăvoi. Dotați cu mănuși, pensule și cutii cu vopsea roșie, tinerii au vopsit podul, apoi l-au decorat cu jardiniere cu flori.

Nici măcar ploaia care și-a făcut simțită prezența nu i-a oprit pe voluntari să-și ducă la final obiectivul stabilit! Dealtfel, vremea a fost singura capricioasă a zilei pentru că, dacă în cursul dimineții și până la prânz a fost foarte frumoasă, după-masă și-a făcut simțită prezența și ploaia, care a avut și ea latura ei benefică pentru florile proaspăt așezate în jardiniere! Toată activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă tinerească, pe ritm de muzicii, care a impus ritmul  de lucru, astfel ca toată lucrarea să fie dusă la bun-sfârșit!

Am venit să ajut la vopsirea Podului Roșu, treaba merge foarte bine, avem muzică, suntem noi de noi, ne mai vedem, ne mai petrecem timpul împreună!

Merge treaba, am venit la vopsirea podului și la reabilitarea stațiunii… Vopseaua roșie este de la numele podului!

Nu mă așteptam să fie atât de bine, să se descurce toată lumea! E puțin cam cald, dar nu cred că ne dezavantajează! Încercăm să revopsim podul, să-i redăm culoarea pe care a avut-o înainte și, în plus, aducem niște jardiniere cu flori, care sperăm să reziste!

Trebuie să meargă, dacă nu facem noi, atunci cine? Acțiunea de astăzi este binevenită, pentru că sunt puțini cei care au mai rămas în România și vor să facă ceva pentru România, inclusiv pentru stațiunea Băile Herculane!

Acțiunea de la Podul Roșu a fost coordonată de Silviu Vasilică, unul dintre tinerii din cadrul asociației : Suntem destul de mulți, revopsim Podul Roșu, punem niște flori, am pregătit jardinierele, opt pe o parte a podului și opt pe partea cealaltă… Vom mai face astfel de evenimente, pentru că și noi, tinerii, putem face ceva în acest oraș, pentru localnici și pentru turiști!

Din partea conducerii Asociației Tinerilor din Băile Herculane acțiunea a fost supervizată de Valentin Sorescu : Colegii mei de la Asociația Tinerilor din Băile Herculane au venit și împreună am luat parte la amenajarea Podului Roșu, am terminat în timp record, aș putea zice și mai avem să facem o poză de grup și să încheiem activitatea cu bucurie și o festivitate după aceea! Acțiunea a decurs bine, prima dată am început să curățăm podul de rugină, apoi l-am vopsit în culoarea lui – și anume roșu – și după ce s-a uscat vopseaua, l-am amenajat cu jardiniere cu flori, mușcate și altele! Vremea a fost foarte frumoasă la început, apoi a venit o ploaie, dar acum este frumos și ne bucurăm că vremea a fost de partea noastră! Ne gândim și la alte acțiuni, vrem să luăm fiecare pod în parte din stațiunea Băile Herculane și să-i dăm o personalitate fiecărui pod : acesta a fost amenajat cu flori, următorul va fi amenajat cu lacăte și tot așa în continuare!

Tinerii din Băile Herculane au fost sprijiniți în acțiunea lor de astăzi de Primăria și Consiliul Local Băile Herculane, dar și de unele pensiuni și hoteluri din stațiune, partenere ale Asociației Tinerilor din Băile Herculane.

Paul-Sever SMADU