Senatorul Vela trage un semnal de alarmă: Situaţia industriei de apărare este incertă!

142

Industria de apărare este în suspans. Afirmaţia a fost făcută, la Reşiţa, de preşedintele Comisiei pentru Apărare din Senat, Marcel Vela.

În opinia senatorului cărășean, actuala putere tergiversează un proiect lansat tot de ea, conform căreia industria de apărare trebuia să treacă de la Ministerul Economiei la Ministerul Apărării Naţionale.

Marcel Vela spune că săptămâna trecută, la Comisie, a propus înființarea unei subcomisii pentru a analiza industria de apărare, dar propunerea PNL nu a fost votată de către reprezentanții PSD.

„În ședința Comisiei de miercuri voi relua această propunere. Este încă o dovadă de incapacitate a Guvernului PSD de a gestiona o problemă. Au venit în regim de urgență în Parlament să votăm trecerea industriei de apărare de la Ministerul Economiei la Ministrul Apărării Naționale. În Senat am votat-o, trebuia să meargă la Camera Deputaților ca să fie lege. Am fost solicitat la Comisie să dau urgent acest proiect, l-am luat luni și l-am dat marți. A venit pe viteză maximă, dar s-a blocat. Guvernul s-a trezit că această lege nu poate fi aplicată și nu l-a mai dus la Camera Deputaților. Acum industria de apărare este în suspans, a rămas la Ministerul Economiei, dar nici aici nu se investește și nu se lucrează”.

Această lipsă de decizie afectează şi o eventuală reluare a activităţii la Arsenal Reşiţa. Trecerea la MAPN ar fi putut fi o şansă pentru reluarea producţiei la Reşiţa, a afirmat senatorul Marcel Vela.

(Sebastian Dragomir)