Cine sunt cele patru tinere care și-au pierdut viața ieri după ce mașina lor a fost lovită de tren

Mădălina Pârja, Maria Şteţ, Claudia Barboş şi Sara Pop, sunt cele patru tinere în vârstă de 20 şi 21 de ani, toate din judeţul Maramureş, care şi-au pierdut viaţa în accidentul feroviar produs joi, 17 mai, la ieşire din localitatea sălăjeană Jibou. Tinerele se aflau într-un autoturism condus de prietena şi colega lor, Sanda Ungur, o tânără de 21 de ani, şi se întorceau acasă, după ce au participat la festivitatea de absolvire a Universităţii Tehnice. Toate cinci studiau, din 2015, în cadrul Centrului Universitar Baia Mare, domeniul Administrarea afacerilor, specializarea Economia Firmei.

Potrivit poliţiştilor, şoferiţa a ignorat semnalele acustice şi luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, autoturismul fiind spulberat de trenul R4046, care circula pe ruta Baia Mare-Jibou. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina a fost aruncată la câţiva metri distanţă de calea ferată. Trei dintre victime au fost proiectate din autoturism şi au decedat pe loc. A patra fată a decedat imediat după ce a fost descarcerată.

Sanda (foto mijloc) este singura supravieţuitoare a accidentului. Ea a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Zalău, pentru ca după câteva ore să fie transferată la Spitalul din Baia Mare.

“Pacienta a fost preluată de echipa medicală a UPU Zalău la ora 19.20, a fost evaluată, stabilizată, diagnosticată, i-a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă impusă de caz, după care, în jurul orei 23, a fost transferată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă “dr. Constantin Opriş” Baia Mare”, a declarat dr. Liliana Neaga, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Stirea inițială:

Un accident extrem de grav a avut loc, în această după amiază, joi 17 mai, la intersecția căii ferate cu centura ocolitoare a orasului Jibou. Un autoturism a fost lovit de tren. Patru persoane au decedat si o persoana este ranita grav. Trei echipaje de politie sunt la fata locului pentru cercetari. Persoanele decedate sunt din jud. Maramures, cu varste cuprinse intre 20 si 21 de ani

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea, a declarat, că victimele aveau vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani şi erau din judeţul Maramureş.

„A avut loc un accident de circulaţie la intersecţia căii ferate cu centura de ocolire a oraşului Jibou, un autoturism fiind lovit de un tren de călători care circula pe relaţia Baia Mare – Jibou. În urma impactului, patru fete au decedat, o altă fată fiind rănită grav, aceasta fiind transportată la spital. Toate se aflau în maşină şi aveau vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, fiind din judeţul Maramureş. Din primele cercetări rezultă că semnalele acustice la trecerea de nivel a căii ferate erau în funcţiune. Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat  acum câteva momente Cristea citat de Mediafax.

UPDATE: Au apărut primele imagini cu tragicul accident de la Jibou, publicate de presa locală. Vezi mai jos.

UPDATE: Toate cele cinci tinere care se aflau în mașină erau studente și se întorceau de la festivitatea de absolvire a unei filiale a unei Universități Tehnice de la Baia Mare. Singura tânără care a scăpat cu viață și se află în stare gravă este chiar tânăra care se afla la volanul mașinii.
Vom reveni cu informații imediat ce acestea vor fi făcute publice de autorități.



Cele mai citite

Related Articles