[FOTO] Ploile căzute în ultimele ore în vestul şi sud-vestul ţării fac ravagii

272

Plouă de peste 12 ore, dar bocşenii au rămas fără apă!

SC ENEL DISTRIBUȚIE anunță că în urma fenomenelor meteorologice de noaptea trecută, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a Uzinei de Apă Bocșa. Se estimează că la ora 12.00 se va reluarea alimentarea, iar furnizarea apei potabile va reveni în parametrii normali în jurul orei 13.

Ploile torențiale și grindina au afectat mai multe zone din judeţul Mehedinţi.

În satul Cerneţi și la Halânga, unde timp de 20 de minute a bătut grindina, pământul, grădinile și curțile localnicilor au fost acoperite de un strat de gheaţă. Au fost grav afectate culturile de porumb, viță de vie și pomii fructiferi, dar pagubele cele mai mari sunt în grădinile de legume. Pompierii au fost solicitați noaptea trecută pentru evacuarea apei din mai multe gospodării de pe raza judeţului. Cele mai afectate de ploi au fost localităţile Șimian, Drobeta Turnu Severin, Orşova, Cerneţi, Schela şi Dunărea Mică.

Şi pompierii din Timiş au fost în misiune în ultimele ore.

În Timişoara s-a intervenit pe străzile: Calea Şagului, Pod Calea Şagului, strada Alexandru Balaş, str. Dimineții şi strada Lămâiţei. Au fost intervenţii şi în localitatea Buziaș pe străzile Gării şi Griviței, precum şi în comuna Giroc, pe strada Zefirului. De asemenea, mai multe terenuri din zona Lugojului sunt inundate.

În Caraș-Severin, cel mai mult a plouat în zona Bocşa-Măureni, dar pompierii militari nu au fost solicitaţi să intervină.

(Sebastian Dragomir)