[FOTO] Accident cu 21 de victime pe centura Lugojului! 16 dintre acestea sunt copii

5906

Codul rosu a fost activat astăzi pe centura municipiului Lugoj, după un grav accident de circulaţie produs în intersecţia cu strada Tapiei.

În evenimentul rutier au fost implicate trei autovehicule, un tir înmatriculat în Bulgaria, un Renault aparţinând unei societăţi din zonă ţi un Microbuz Mercedeş cu numere de Bucureţti, în care se aflau 16 copii.

Jumătate dintre aceştia au fost transportaţi la Spitalul Municipal Lugoj, cu diverse traumatisme, însă numărul total al persoanelor implicate în accident a fost de 21. La faţa locului s+au deplasat peste 10 ambulanţe, maşini SMURD şi de descarcerare.

După primele cercetări ale poliţiştilor lugojeni, se pare, că principala vină ar aparţine şoferului microbuzului, care circulând pe centură din direcţia Caransebeş, în intersecţia de pe Tapiei ar fi încercat să întoarcă, moment în care a fost lovit în partea din spate stânga de către tirul bulgăresc şi proiectat apoi în Renault-ul care aştepta să intre pe drumul Tapiei. Toate cele trei autovehicule au fost avariate rău, însă din fericire, nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti.

Intersecţia de pe strada Tapiei este, poate, cea mai periculoasă din vestul ţării, însă nimeni nu este în stare să construiască un sens giratoriu sau să o semaforizeze, pentru a scădea riscul evenimentelor rutiere.

De la inaugurarea centurii şi până în prezent aici s-au înregistrat zeci de accidente, multe dintre ele soldate cu morţi.

Ion Moldovan