Paza bună trece primejdia rea! Simulare de inundații la Gherteniș

152

Având la bază principiul „paza bună, trece primejdia rea”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă SEMENIC va desfăşura astăzi un exerciţiu de cooperare pentru gestionarea unor inundaţii în bazinul hidrografic Bîrzava, pe raza localităţii Berzovia. Cu acest prilej se va verifica polderul de la Gherteniş. Vor colabora toate forţele implicate în astfel de situaţii, spune comandantul ISU, Cristinel Coneru.

„Pentru rezolvarea scenariului prevăzut de exercițiu vor coopera și colabora forțe din cadrul inspectoratului nostru, Serviciului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean “Gl.bg. Vasile ZORZOR” Caraș-Severin și Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin”.

Pe parcursul exercițiului se vor urmări, în principal, aspecte referitoare la respectarea fluxului informațional-decizional, verificarea viabilității documentelor operative, metodele și mijloacele de alertare utilizate, verificarea legăturilor de comunicații, precum și verificarea modului de completare a formularelor specifice și transmiterea acestora în termen.

(Sebastian Dragomir)

Foto: arhivă