România, liderul Europei la energie eoliană

În data de 7 mai, peste o treime din consumul naţional de energie electrică a provenit de la turbinele eoliene. România a fost prima ţară din Europa la acest capitol, cu o pondere a eolienelor în consum de aproape cinci ori mai mare decât media europeană, informează economica.net.

35% din cantitatea totală de energie electrică consumată în România în data de 7 mai a provenit de la turbinele eoliene, România fiind recordmena Europei la acest capitol, potrivit datelor RWEA – Asociaţia Română pentru Energie Eoliană.

Astfel, în condiţiile unui vânt susţinut, dar şi absenţei unui reactor de la Cernavodă, oprit planificat pentru revizii, turbinele eoliene din România au produs 54 GWh de electricitate, ceea ce, potrivit calculelor reprezentanţilor industriei, ar acoperi consumul a circa 5 milioane de gospodării medii din UE.

În aceeaşi zi, la nivelul întregii Europe, ponderea producţiei de energie eoliană în consumul de electricitate a fost de doar 7,5%, deci ponderea eolianului din România raportat la consum a fost de aproape cinci ori mai mare.

De același autor

Related Articles