Veste bună pentru cadrele medicale! Problema sporurilor diminuate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a fost rezolvată. Consiliul Judeţean Caraş-Severin împreună cu managerul unităţii medicale a găsit o soluţie pentru ca toată lumea să fie mulţumită.

Se aşteaptă o rezolvare favorabilă şi pentru salariaţii Spitalului Municipal de Urgenţa Caransebeş, care s-a confruntat cu aceiaşi problemă, susţine preşedintele Sanitaş filiala Caraş-Severin, George Tiutiu.

Salutăm efortul depus de Conducerea SJU Resita şi a Consiliului Judetean Caraş-Severin pentru găsirea soluţiei ,care rezolva, scăderile de venit pentru salariaţii SJU Reşiţa şi în numele membrilor de sindicat, vă mulţumim. Aşteptăm o rezolvare favorabilă şi pentru salariaţii Spitalului Mun. de Urgenţă Caransebeş. Rămân problemele punctuale care pot fi soluţionate doar de Guvernul Romaniei: Asigurarea creșterii salariilor de încadrare la nivelul anului 2022 pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, inclusiv personalul TESA. Creșterea salariilor de încadrare pentru directorii de îngrijiri și directorii financiar-contabili din instituțiile sanitare. Recunoașterea oficială a moașele, tehnicienii medicali și surorile medicale care sunt asimilați asistentului medical din punctul de vedere al momentului de aplicare a creșterilor salariale. Asigurarea salariilor de bază corect pentru biologi, chimiști, biochimiști, psihologi, fizioterapeuți, farmaciști și asistenți sociali (la nivel de pregătire similar – salarizare similară)”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Organizaţiei Sanitas Caraş-Severin.

La nivel naţional rămân, însă, problemele punctuale care pot fi soluţionate doar de Guvernul Romaniei. Dacă nu se va ajunge astăzi la un numitor comun, Sanitas va orgniza luni, 7 mai o grevă de avertisment.

Aproximativ 10.000 de angajaţi din sănătate au protestat, săptămâna trecută, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de reducerile salariale cauzate de plafonarea sporurilor.

Daiana Roşca