Evadaţii de la Buziaş au fost prinşi!

258

Conducerea Centrului Educativ Buziaş, a fost miercuri în stare de alarmă. Un eveniment mai puțin obișnuit a avut loc, fiind alertată poliția și jandarmeria.

Trei persoane internate în Centru s-au sustras de la executarea măsurii educative privative de libertate, prin părăsirea neautorizată a centrului: Grozav Liviu Horațiu, în vârstă de 19 ani, sancționat cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ – pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat; Buliga Gheorghe-Marian, în vârstă de 20 de ani, – pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și Duțăscu Profir, în vârstă de 19 ani, – pentru săvârșirea infracțiunii de Furt calificat.

 

 

În vederea capturării lor, au fost dispuse măsuri specifice: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei  Timiș şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș. În mai puțin de 24 de ore, Duțăscu Profir a fost capturat pe raza comunei Izvoarele, județul Mehedinți, iar ceilalți doi, în curtea unei case din Drobeta Turnu Severin. La acţiunea de identificare şi capturare a deţinuţilor au participat poliţişti şi jandarmi din judeţele Timiş şi Mehedinţi, precum şi echipe mixte formate din angajaţii Centrului Educativ Buziaş şi al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

Ca urmare a evadării, conducerea Centrului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

(Marius Căruntu)