“JOCURI ÎN IMPERIUL DE CENUŞĂ – 3 minute la Radio România Reşiţa”

125

“JOCURI ÎN IMPERIUL DE CENUŞĂ – 3 minute la Radio România Reşiţa” – astfel se intitulează volumul de comentarii politice semnat de jurnalistul Dorina Sgaverdia. Lansarea volumului, apărut la Editura UZP, va avea loc astăzi, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, de la ora 17, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie din Reşiţa.

Cartea, apărută la Editura Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, reuneşte comentariile politice prezentate de Dorina Sgaverdia la Radio România Reşiţa în anii 2012, 2013, 2014.

Ani în care România continua să-şi caute drumul. În care o lume construită pe falsa idee despre libertate, pe o lipsă de valori şi principii, un adevărat imperiu de cenuşă, cu o geografie conturată înspre vârful României, a puterilor în stat, patina periculos, pentru a sfârşi năruindu-se în sine, cum se năruie clădirile suprarealiste supuse imploziei. Numai că, în acest caz, nu este vorba despre o imagine futuristă, ci despre un fenomen din interior: corupţia“, afirmă autoarea cărţii.

(Ada Botezan)