Terasele din Lugoj nu au autorizaţie, dar… funcţionează

145

Aproape 60 de terase sunt funcționale la Lugoj, însă nu toate au primit autorizație de funcționare din partea primăriei municipiului.

Sezonul s-a deschis începând cu luna aprilie, iar perioada de funcționare este până în luna octombrie. În prezent, în municipiul de pe Timiș funcționează 58 de terase, dintre care 14 sunt pe domeniul public, iar restul pe domeniul privat. Există însă și 16 terase care încă nu au autorizație de funționare. Primăria nu a emis autorizații în special celor care au restanțe, unele dintre societăți având debite mai mari de 10.000 de lei.

Au fost terase care au funcționat și pe timpul iernii și care au beneficiat de un sistem de încălzire pentru clienții fumători, având în vedere că fumatul este interzis în spațiile publice închise. Cei care doresc să-și deschidă o terasă încă o pot face, documentele necesare fiind primite la registratura primăriei. Pentru a obţine avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenţii economici trebuie să facă o vizită la Direcţia Economică din cadrul Primăriei Lugoj pentru a efectua plățile la zi fără de care nu se poate primi autorizaţie.

Ion Moldovan