[FOTO] De la Reșița, cu dragoste: La Mulți Ani, Adriana Trandafir!

Actrița Adriana Trandafir, s-a născut pe 26 aprilie 1956 în comuna Bascov,de langa Pitesti, județul Argeș. Deși a rămas orfană de mamă la doar 15 ani, Adriana Trandafir s-a impus pe scena vieții și a teatrului cu puterea omului care învinge cu demnitate toate greutățile vieții și în cazul ei nu au fost puține, orfană de mamă,  a luptat cu perseverență cu destinul, dându-i ,de multe ori, lecții de învingător…

Este absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Facultatea de Teatru, secția actorie, clasa prof. univ. Leopoldina Bălănuță, Alexa Visarion și Alexandru Lazăr.

Între anii 1979 si 1982 a fost  actriță a Teatrului de Stat din Reșița și din 1982 până-n 2005, actriță a Teatrului Odeon.

Ca actrițî de film a jucat în câteva filme și a avut colaborări cu Casa de Film Ager și Atlantis (peste 15 filme), colaborări cu televiziunea fiind moderatoarea unor emisiuni ca : ” O vedeta populară”, ” Vecinii “, spectacole de teatru și divertisment ți este colaboratoare permanentă a Radiofuziunii Romane.
Este mamă a doi copii Ștefan și Maria Speranța

Prietenii îi spun Rudotel, pentru veselia pe care o împrăștie în jur și pentru modul ei optimist de a aborda problemele, oricât de complicate ar fi ele. De fiecare dată când îi este greu sau are o premieră, Adriana urcă la locul știut numai de ea și se roagă.

Așa își recapătă puterea de-a lupta, de-a spera și mai ales de a învinge toate greutățile vieții. Este  un reper pentru tinerele generații de actori,generoasă și plină de har, recunoscătoare pentru fiecare încercare sau izbândă.

Este laureată a multor premii printre care și Premiul Uniter 2004 pentru “{Cea mai bună actriță într-un rol secundar” pentru rolul “Mama” din spectacolul ” De ce fierbe copilul in mamaliga” și președintele Fundației “Maria Tănase”, având un talent muzical incontestabil.

“Trăim în alt mileniu, oamenii s-au schimbat, spectacolele s-au schimbat, spectatorii s-au schimbat”, mărturiseşte actriţa, dar reşiţenii nu au uitat-o pentru perioada când a jucat pe scândura teatrului de pe Bârzava!

Adriana Trandafir este un artist care umple scena teatrului românesc cu personalitatea ei!

De la Reșița, cu dragoste, subscrieți și voi, urării noastre de La Mulți Ani, Adriana Trandafir!

Anca Bica Bălălău

Sursa-cinemagia

Cele mai citite

Related Articles