[VIDEO] Portret gigant al lui Nelson Mandela, vizibil din spaţiu

Un portret gigant al lui Nelson Mandela realizat din mii de pături croşetate în lumea întreagă şi expus în curtea unei închisori de maximă securitate din Pretoria a fost dezvăluit marţi. Imaginea se întinde pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi şi este vizibilă din spaţiu, potrivit www.inyourpocket.com.

Confecţionarea lui a început în urmă cu doi ani cu scopul să fie gata cu prilejul centenarului zilei de naştere a lui Nelson Mandela, născut la 18 iulie 1918. Totuşi, portretul a fost dezvăluit cu trei luni înainte de 18 iulie, data la care primul preşedinte negru al Africii de Sud, decedat în 2013, ar fi împlinit 100 de ani.

Deţinuţii centrului penitenciar Zonderwater, care pentru o zi au combinat pantalonii portocalii ai uniformei cu un tricou alb având imprimată figura legendarului preşedinte sud-african, au fost cei însărcinaţi să dezvăluie uriaşul portret al laureatului premiului Nobel pentru Pace şi militantului antiapartheid.

Portretul este atât de mare încât de la nivelul solului este imposibil să distingi figura lui ‘Madiba’, cum era cunoscut popular Mandela în Africa de Sud, fiind alcătuit din zeci de mii de pătrate din material în alb şi negru, încadrate de tonurile multicolore ale steagului ţării.

Pentru a-l vedea pe Nelson Mandela trebuie să urci în elicopter, sau să fie orientat spre direcţia naţiunii sud-africane unul dintre cei trei sateliţi care au prezentat marţi imagini ale acestui eveniment spectaculos.

Pentru data la care Mandela ar fi împlinit 100 de ani, Africa de Sud a pregătit numeroase omagii, de la manifestări şi activităţi culturale şi până la conferinţe susţinute de personalităţi de renume mondial, precum fostul preşedinte american Barack Obama.

Sursa: gds.ro

Cele mai citite

Related Articles