În Anul Centenarului Marii Uniri, în Banatul de Munte, apreciat pentru multiculturalitatea sa ca un adevărat model pentru întreaga Europă, elevii, Moștenitorii României participă alături de dascălii lor la activități ce onorează buna conviețuire interetnică a acestor locuri.

În perioada 23 – 27 aprilie 2018, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Lupac desfășoară activități specifice săptămânii „Să știi mai multe , să fii mai bun!”.

Programul a debutat, luni 23.04.2018, cu vizita echipei proiectului „NAŠ ZAVIČAJNI GOVOR – Graiul nostru local”, realizat de școala din Lupac, în parteneriat cu Școala „Ante Starčevića” Rešetari – Croația, Primăria Lupac, Uniunea Democrată a Croaților din România – UDCR și Biserica Romano-Catolică Lupac.

Evenimentul este unul de înaltă ținută spirituală ce oferă tinerilor bucuria de a se cunoaște și de a schimba păreri și opinii într-o Europă ai cărei cetățeni suntem cu toții.

Despre importanța acestei manifestări în plină desfășurare,  în această seară, de la ora 22, vom afla de la invitații emisiunii „Între noi. Rămâne între noi”:

Marina Spătaru, directorul Școlii Gimnaziale Lupac, Tihomir Batalo, omologul din Croația, Petru Hațegan președintele Uniunii Democrate a Croaților și Maria Muselin, consilier educativ.

La numerele de telefon 0255 20.60 61, 0255 20 60 62 sau 0355 401 283 puteţi intra în dialog cu distinșii noștri invitați.

Proiectul este finanțat de Ministerul Științei și Educației din Republica Croația, pentru implementarea cooperării internaționale între școli care desfășoară activități de educație a minorității croate în străinătate.

În programul manifestărilor sunt incluse activități cultural – istorice și sportive, tradiția având un rol bine definit şi activități comune cu elevii și profesorii din Croația

Emisiunea se difuzează pe pagina de facebook Radio România Reșița.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Sursa foto-Profesor Maria-Marina Spătaru