Apele termale și farmecul naturii – “ingredientele” turismului… la cădițe, pe Valea Cernei!

Odată cu venirea primăverii și încălzirea vremii, turiștii caută tot mai mult Valea Cernei, din apropierea Băilor Herculane, combinând efectul apelor termale cu farmecul naturii!  Și chiar dacă tumultul zilelor de vară este încă departe, zona cunoscutelor cădițe în aer liber de la 7 Izvoare este destul de aglomerată, mulți alegând să petreacă aici un sejur de câteva zile, cazându-se chiar în mijlocul naturii! 

Ne simțim foarte bine, venim de două ori pe an, primăvara și toamna, iar băile în apă termală ne asigură șase luni de liniște, fără dureri! Venim de 30 de ani și cred că cine vine o dată, va veni în fiecare an! Ne cazăm la rulotă, avem rulota în apropierea barajului! Este extraordinar în natură, o adevărată viață! Aș putea sputea spune că în ultima vreme am observat o mai multă preocupare pentru aspectul Văii Cernei și este mai îngrijită!, ne mărturisește un turist din Orșova.

Ne simțim excelent, până nu încep localnicii să ne fugărească, că ne așteaptă la cazare, acolo… că nu avem voie nici pe drum, pe niciunde nu avem voie, decât în campingurile dânșilor!… Apele termale sunt foarte bune, sunt acele șapte minuni are lumii pe care ni le-a dat Dumnezeu, dar nu știm să le folosim și să le răsplătim, să păstrăm curat, să mai găsească și alții curat când vin după noi și noi să stăm în curățenie! Facem baie de 30 de ani, venim cu drag în stațiune!… Facem baie și plecăm… dar nu din țară… și nici din Băile Herculane!, ne spune un alt turist, venit din București.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles