Performanţa şcolară e prioritatea noului inspector şcolar general cărăşean

529

Astăzi a avut loc ceremonia de învestire în funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin a prof. Lenuţa Ciurel. Evenimentul s-a consumat în prezenţa prefectului de Caraş-Severin, Matei Lupu şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Prefectul s-a arătat încântat de activitatea de până acum din învăţământ a prof. Lenuţa Ciurel şi i-a dorit succes în continuare, în noua funcţie pe care o deţine. Aceasta a fost detaşată în interesul învăţământului să ocupe postul de conducere până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2017-2018.

Este prima femeie din istoria Caraş-Severinului care a devenit inspector şcolar general, a ţinut să precizeze preşedintele Consiliului Judeţean, cel care a făcut şi o paralelă privind femeile în funcţii de conducere, menţionând că şi premierul României este o femeie. Silviu Hurduzeu a scuzat absenţa de la această ceremonie a fostului inspector şcolar general, Ioan Benga, ocupat de bunul mers al culturii tradiţionale cărăşene.

Inspectorul şcolar general adjunct, Nicolae Grindeanu, în discursul său oficial a ţinut să sublinieze că ţelul principal ce trebuie urmărit este performanţa şcolară.

,,Ce mă recomandă să ocup această funcţie şi să mă descurc cu succes? În niciun caz vocea şi talentul, cum sună o replică dintr-un film românesc cu actori celebri. Mă recomandă experienţa de la catedră de peste 30 de ani, cei 17 ani de direcţiune la Colegiul Economic al Banatului Montan şi perioada în care am ocupat funcţia de inspector pe probleme de management la ISJ Caraş-Severin. În opinia mea, trebuie să primeze elevul şi profesorul. Îmi propun să consolidez această echipă minunată pe care am găsit-o aici, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin. Vom milita împreună pentru performanţa şcolară,, a afirmat prof. Lenuţa Ciurel.

Ada Botezan