Zeci de persoane au fost evacuate noaptea trecută dintr-un bloc din cauza unui bolnav psihic

692

Panică noaptea trecută pe aleea Tineretului din Reșița unde o garsonieră a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiul a izbucnit la etajul 6 şi din cauza cantităţii mari de fum au fost evacuaţi 30 de locatari din blocul 5, atât de la etajele superioare, cât şi de la cele inferioare. La faţa locului au intervenit pompierii detaşamentului Reşiţa cu două autospeciale de stigere cu apă şi spumă, 3 echipaje de poliţie, ambulanţe, dar şi jandarmii. Au ars elemente de mobilă şi textile, iar valoare bunurilor salvate se apropie de 100 de mii de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Semenic, plutonier major Magdalena Tocmelea.

Alarma a fost dată noaptea trecută, la ora 01.15.

„Incendiul se manifesta cu flacără în două încăperi ale locuinței și a distrus mobilier și materiale textile în valoare estimată la 1500 lei. În câteva minute de la momentul sosirii la locul intervenției, incendiul a fost localizat și s-a împiedicat propagarea la apartamentele vecine, valoarea bunurilor salvate ridicându-se la 100.000 lei”.

Proprietarul garsonierei, un bărbat de 54 de ani a ajuns la spital, fiind intoxicat cu monoxid de carbon. El a fost găsit pe holul garsonierei în stare de semiconştienţă. Se pare că focul a fost pus intenţionat, bărbatul fiind cunoscut cu afecţiuni psihice.

În cauză a fost deschis dosar de cercetare pentru distrugere prin incendiere.

(Sebastian Dragomir)

Foto: arhivă