[FOTO] Tone de alcool traficate în vestul ţării

225

Aproape două tone de alcool au fost depistate de poliţişti într-o autoutilitară care tranzita oraşul arădean Chişineu Criş. Marfa de contrabandă era transportată de un bărbat de 32 de ani din Satu Mare, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, inspector principal Lorena Radu.

„Acesta transporta cu o autoutilitară, în flacoane de 3 litri, 1.998 de litri de lichid incolor, cu miros specific alcoolului etilic. Întreaga cantitate de lichid și mijlocul de transport utilizat pentru transportul acestuia au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat, bărbatul de 32 de ani a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță de reținere”.

Conform Legii 227/2015 pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

(Sebastian Dragomir)