[AUDIO]Proteste şi da şi nu la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa

309

În urma discuţiilor pe marginea fuziunii prin absorbţie a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa de către Universitatea Politehnica din Timişoara, apele nu sunt liniştite în curtea instituţiei de învăţământ superior din municipiul de pe Bârzava.

Astăzi un grup de studenţi de la Facultatea de Inginerie şi Management de la UEM au ieşit în curte însoţiţi de pancarte, dar şi de profesori ai Facultăţii.

Preşedintele de onoare al Sindicatului FIRES, Eugen Răduca, spune că toate cadrele didactice au fost atenţionate că ar avea loc o acţiune a studenţilor şi că nu ar fi potrivit să participe. În calitate de preşedinte de onoare al Sindicatului FIRES şi de cadru didactic am discutat cu studenţii care au prezenta două motive pentru care protestează paşnic în curtea universităţii: demiterea din funcţie a decanului Facultăţii de Inginerie şi Management, Sava Ianici şi fuziunea cu Universitatea Politehnica din Timişoara. Susţinem studenţii dacă revendicările lor sunt corecte, a mai spus profesor Eugen Răduca:

Contactat de Radio Reşiţa, prorectorul UEMR, Christian Chioncel a precizat că după ce studenţii au ieşit în curtea Universităţii reşiţene cu pancarte, aceştia au fost invitaţi la discuţii în Sala Senatului pentru a afla direct care le sunt nemulţumirile şi pentru a vedea, din perspectiva conducerii, ce se poate face pentru a remedia cele sesizate. A fost un dialog deschis în care au fost abordate diferite teme, printre altele şi fuziunea cu Universitatea Politehnica din Timişoara. Prorectorul Christian Chioncel nu consideră că ieşirea studenţilor în curtea UEMR constituie un protest:

Prorectorul Christian Chioncel a transmis studenţilor că aspectele tehnico-administrative nu trebuie să influenţeze în niciun fel actul didactic, calitatea acestuia şi relaţia student-profesor.

Ada Botezan