În Anul Centenarului Marii Uniri la Reșița Moștenitorii României, elevii, sunt implicaţi în diverse şi frumoase activităţi ce le dezvoltă respectul pentru moştenirea primită de la înaintaşi.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS) în colaborare cu Școala Generală Nr. 7 Reșița organizează luni, 16 aprilie 2018, ora 11.00 în sala de clasă de la et. I – clasa a II-a C, acțiunea culturală Cusături tradiționale pentru fiecare.
Acțiunea se înscrie în proiectul dedicat Centenarului – „Tradiții Românești/Educație prin cultură cu tineri și pentru tineri“ și are ca obiective: o mai bună cunoaștere a tradițiilor locale, promovarea și conservarea acestora, afirmarea valorilor culturale identitare și transmiterea lor tinerelor generații.
Invitat este prof. Maria Sandu care va prezenta fenomenul cusăturilor tradiționale în trecut și prezent și va susține deopotrivă o lecție demonstrativă de cusut, ne-a transmis Angelica Herac, referent de specialitate la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin

Anca Bica Bălălău