Duminica Tomii reprezintă o sărbătoare semnificativă pentru Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, care își prăznuiește cel dintâi hram.

Cu această ocazie, în această dimineaţă s-a organizat Procesiunea soborului de ierarhi, preoți şi diaconi, împreună cu credincioşii, de la Catedrala istorică „Sfântul M. Mc. Gheorghe” la Catedrala „Învierea Domnului”, unde, a fost săvârşită Sfânta Liturghie arhierească. Câteva sute de credincioși au asistat la slujba oficiată de înalte fețe bisericești, episcopi și preoți veniți din toată țara la această mare sărbătoare.

La 12.30 în fața Catedralei, momentul deschiderii tradiţionale a rugii bănăţene va bucura sufletele credincioșilor prezenți printr-un recital de cântece patriotice al Coralei Armonia din Constanța și printr-un spectacol de promovare a folclorului tradiţional bănăţean.
Corala bărbătească Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, susţine Campania Radio Reşiţa Muzică pentru viaţă.

Desemnată ca cel mai bun cor bărbătesc din lume la Jocurile Corale Mondiale de la Riga din Letonia în 2014, va concerta la Reşiţa, duminică, 15 aprilie pe scena din Parcul Tricolorului începând cu ora 17.00

Printre sutele de credincioși au fost si oficialități. Nu au lipsit de la această manifestare, Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean din Caraş-Severin, prefectul Matei Lupu şi primarul Felix Borcean.

Sebastian Dragomir