Teatrul de Vest Reşiţa invită publicul duminică, 15 aprilie la două spectacole. De la ora 11 „Emil și detectivii” , de Erich Kästner, regia şi coregrafia: Baczó Tünde, scenografia: Baczó Tünde, muzica originală: Cári Tibor, video: Balázs Klári, text cântece: Frank Ildikó. Un spectacol pentru toate vârstele, un spectacol ce a demonstrat că Reșița are trecut, prezent și viitor cultural.
Parfum de epocă interbelică, bine așezat pe jocul actorilor îmbrăcați adecvat și pe muzica extrem de laborioasă, toate acestea reușesc să pună în fața spectatorilor emoția unui film mut, întreținut de cheia regizorală a lui Tünde Baczó, în așa fel încât fiecare imagine și protagonistul ei să beneficieze de un moment al său
Din distribuție fac parte copiii Darius Balint, Filip Ichim, Paul Nițulescu,Tudor Tănasă, Alesia Caimac, Flavian Tănasă, Teodora Firu, și actorii Florin Ibrași, Marius Tudor, Camelia Ghinea,Roxana Olsanschi, Ana Maria Cizler.

De la ora 19, pe scena Palatului Cultural va avea loc spectacolul „Iaacovi şi Leidental”, de Hanoch Levin, traducerea Ada-Maria Ichim, iar regia aparţine Mihaelei Lichiardopol, care alături de scenografa Geta Medinschi şi de compozitorii Almași Gabriel şi Adrian Mardan, oferă publicului o nouă provocare, un nou tip de abordare al mesajului teatral.
Din distribuție fac parte actorii: Călin Stanciu jr., Bogdan Spiridon, Alina Ilea.

Spectacolul „Iaacovi şi Leidental” are accente de umor trist, înfăţişând o poveste despre aspiraţia către schimbare, către nou și despre nevoia de iubire ce duce către autoamăgire şi zădărnicie. „Iaacovi si Leidental” este un spectacol tragic şi comic despre adevărurile esenţiale ale vieţii şi despre lumea în care trăim.
Dramaturgul Hanokh Levin a scris 63 piese de teatru, și a regizat 22 dintre ele. Deși centrul de greutate al creației sale a fost teatrul,  Levin s-a impus și ca un talentat autor de texte de cântece care au fost puse pe muzică de către Poldi Shatzman și alți compozitori.

Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

Radio România Reşiţa este pertenerul media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău