[FOTO] Erlend Krauser este invitatul emisiunii Boema de la ora 22:15

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor, în Anul Centenarului Marii Uniri, aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară invitatul emisiunii Boema, de la ora 22:15, este Erlend Krauser o legendă a muzicii internaţionale.

Mărturiseşte că este pictor muzical şi nu lasă nici o culoare afară, iar pentru el prietenia înseamnă respect.
Cu Erlend Krauser vă veţi reîntâlni în ultima zi a campaniei umanitare Muzică pentru Viaţă, duminică 15 aprilie de la ora 18, în Parcul Tricolorului. La fiecare concert din 9 aprilie şi până duminică 15 aprilie intrarea este liberă.

Erlend Krauser s-a născut într-o familie muzicală, tatăl fiind muzician profesionist, angajat al Filarmonicii Banatul și profesor la liceul de muzică. Mama sa obișnuia să cânte la pian. Are un frate mai mic, basistul Dieter Krauser. Bunica a fost verișoară cu actorul Johnny Weissmüller, interpretul personajului Tarzan.Erlend Krauser a început de la vârsta de 5 ani să cânte la vioară.
A devenit chitarist al formației Phoenix.În 1977 a părăsit România clandestin, împreună cu membri formației, fiind ascuns într-una din boxele Marshall ale lui Nicolae Covaci. Liderul formației nu le-a permis să își contacteze familia înainte de plecare, pentru a nu periclita planul.
Împreună cu Josef Kappl, s-a alăturat formației Lake. În 1980, a început să lucreze la Hamburg, unde s-a și mutat în următorul an.A mai cântat pentru perioade mai scurte sau mai lungi cu formațiile Goombay Dance Band, Taco, Ricky Shane și Putting On The Ritz.
Din 1982 până în 1984 a cântat cu formația hamburgheză Roter Mund.
În 1986 Erlend Krauser a conlucrat din nou cu Nicolae Covaci, cei doi înscenând opereta Evita a lui Andrew Lloyd Webber la teatrul din Osnabrück. Conform paginii oficiale a formației, efortul lor a fost încununat de un succes neașteptat de mare.
În 1991, Krauser a lansat albumul Flight Of The Phoenix, la casa de discuri. Pe lângă compozițiile lui Krauser, albumul conținea și două cover-uri, după Strawberry Fields Forever (The Beatles) și Riders on the Storm (The Doors). Recenzentul Alex Ferguson de la AllMusic a lăudat tehnica interpretativă a lui Krauser, descriindu-l a fi la confluența unor Pat Metheny, Wes Montgomery și George Benson, în ciuda producției rigide, mecanice și reci, care era dezavantajată de lipsa unei formații de studio. În afară de toboșarul Stephan „Stoppel” Eggert, acompaniamentele au fost înregistrate de Krauser, care a folosit din cu precădere sintetizatoare, în încercarea de a da albumului un aer New Age.
Este membru al formației James Last Orchestra din anul 1992.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

 

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles