Oraşul Niš nu este în stare ca singur să administreze Aeroportul

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a declarat că oraşul Niš nu este în stare să administreze singur Aeroportul, astfel că prin trecerea lui în proprietate de Stat, oraşul Niš nu va fi deloc păgubit, iar Statul va investi circa 20 milioane de euro în vederea avansării lui.

În felul acesta, preşedintele Serbiei a răspuns la acuzaţiile care au început să se facă auzite de la liderul Serbiei Noi, Velimir Ilici, care a spus că ministrul Zorana Mihajlovici trişează opinia publică, deoarece a semnat contractul în baza căruia trebuie să se alăture toate aeroporturile din împrejurimi care ar face concurenţă celui din Belgrad, după semnarea contractului de concesiune cu firma franceză Vinci. Partidele de opoziţie, la fel, caracterizează hotărârea Guvernului de a prelua Aeropeortul “Konstantin Veliki”, ca o tentativă de a înlătura concurenţa, având în vedere că serviciile aeroportului belgrădean sunt mult mai scumpe.

Liga Social-democraţiilor Voivodinei apelează la cetăţenii din Niš să nu cedeze până nu le rămâne aeroportul, aceasta fiind un punct din ceea ce presupune descentralizarea finală a Serbiei. (rtv rs)

De același autor

Related Articles