Trupa The Humans, care va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2018 cu piesa „Goodbye”, se află pe cel de-al doilea loc în ordinea intrării în concurs, în cea de-a doua semifinală a competiţiei, care va avea loc pe 10 mai, în Lisabona, scrie News.ro.

Cea de-a doua semifinală va fi deschisă de Norvegia, după care vor urma: România, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Republica Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia şi Ucraina.

În prima semifinală, care va avea loc pe 8 mai, vor intra în concurs, în ordine: Azerbaidjan, Islanda, Albania, Belgia, Cehia, Lituania, Israel, Belarus, Estonia, Bulgaria, Macedonia, Croaţia, Austria, Grecia, Finlanda, Armenia, Elveţia, Irlanda şi Cipru.

Salvador Sobral, câştigătorul Eurovision Song Contest 2017, şi interpretele de fado Ana Moura şi Mariza vor cânta în calitate de invitaţi pe scena ediţiei din acest an a competiţiei muzicale.

The Humans a câştigat, pe 25 februarie, trofeul selecţiei naţionale Eurovision România cu piesa „Goodbye”, după ce a primit 3.277 de voturi din partea publicului. Melodia, compusă de Alexandru Matei şi Alin Neagoe, pe versurile Cristinei Caramarcu, a fost desemnată exclusiv de telespectatori să reprezinte România la Eurovision Song Contest.

Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.