Elevii de azi, turiștii de mâine

86

Participanții la Olimpiada națională de servicii, care are loc la Reșița au plecat astăzi într-o excursie în care vor avea ocazia să descopere frumusețea județului și mai multe obiective turistice între care Teatrul vechi Mihail Eminescu din Oravița, cascadele Bigăr și Beușnița sau morile pe apă de la Rudăria.

Pentru ca această excursie să fie posibilă, Inspectoratul Școlar Județean a încheiat un parteneriat cu Consiliul județean, prin care din bugetul județului se alocă 10.000 de lei în acest sens.

Consiliul judeţean, prin acest acord de parteneriat va suporta cheltuielile pe care inspectoratul şcolar le are cu deplasarea elevilor într-o excursie în caraş-Severin. Fiind vorba şi de elevi care susţin proba de turism am considerat, şi inspectoratul şcolar a considerat, şi noi am fost de acord că este frumos şi util ca acei copii să facă o excursie în judeţ, şi evident că am fost de acord pentru că este şi o acţiune de promovare a judeţului nostru”- a explicat preşedintele forului judeţean, Silviu Hurduzeu, hotărârea luată.

În plus, fiecare participant a primit tot din partea Consiliului judeţean caraş-Severin şi o mapă cu materiale de promovare turistică a judeţului.

Mâine, elevii vor susţine proba practică din cadrul olimpiadei, iar după-amiaza, de la ora 18, la sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păutza” din Reşiţa, va avea loc festivitatea de premiere.(Daniela Tudor)