Cetăţeni străini depistaţi în Caraş-Severin

Poliţiştii de imigrări din Caraş-Severin au depistat doi cetăţeni străini, din Bosnia Herţegovina şi Serbia, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Caraş – Severin,  au desfăşurat, în perioada 01– 02 aprilie  a.c, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor, au fost depistaţi, cu şedere ilegală, doi cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între  32 şi 55 de ani, din Bosnia Herţegovina, respectiv Serbia.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoanele în cauză au intrat legal în România, în baza paşapoartelor biometrice însă, la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin au emis pe numele celor doi străini, decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească, voluntar, teritoriul României în cel mult 15 zile.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări, continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

De același autor

Related Articles