Ioan Ardelean un șofer român de TIR din Satul Mare  a fost descoperit mort în cabina camionului său, într-o parcare în Italia, mai exact în apropiere de orașul Trieste a relatat publicația Obiectiv SM.

Din primele informații rezultă că bărbatul  a parcat camionul său în parcare pentru a-și lua pauza obligatorie. Deoarece nu s-a pus în mișcare după o perioadă destul de lungă de timp colegii săi au verificat ce se întâmplă cu el și l-au descoperit fără suflare în cabină.

„A fost șofer de TIR toată viața, doar asta a făcut. A lucrat și în America și în Europa, tot șofer și era extrem de dedicat meseriei lui. Nu avea nici familie, casa lui era cabina camionului. Era înnebunit după camioane, le modifica, le aducea îmbunătățiri, era extrem de inovativ. A modificat acasă, în Prilog, chiar și o veche Tatra, pe care a transformat-o într-o mașinărie care era desprinsă parcă din război. Obișnuia frecvent să ne surprindă cu tot felul de invenții și adaptări de ale lui pe camioane.”, a relatat pentru publicația mai sus citată  Vasile Deac, un prieten din copilărie a lui Ioan Ardelean.

Autoritățile italiene nu au suspiciuni de omor în acest caz, considerând că moartea a survenit pe cale naturală.