Patinatorii Asada şi Takahashi au obţinut biletul pentru Soci

patinatoarea japoneza Mao AsadaPatinatorii japonezi Mao Asada, de două ori campioană mondială (2008, 2010) şi vice-campioană olimpică, acum patru ani la Vancouver, şi Daisuke Takahashi, campion mondial în 2010 şi medaliat cu bronz la ultimele JO, au obţinut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Soci (7-23 februarie).

Din cauza performanţelor lor slabe de la Campionatele naţionale din acest weekend, ei riscau să nu fie selecţionaţi pentru Jocuri. Asada a ratat de două ori săritura triplu Axel din programul liber şi a terminat pe locul 3, după Akiko Suzuki şi Kanako Murakami. Însă, în final, federaţia japoneză de patinaj artistic a decis să le trimită pe toate trei la JO.

În ce-l priveşte pe Takahashi, el s-a clasat al 5-lea. În afara lui Takahashi, celelalte două bilete la masculin au fost atribuite primilor doi clasaţi la campionatele naţionale, Yuzuru Hanyu şi Tatsuki Machida.

De asemenea, Japonia va trimite la Soci şi perechea Narumi Takahashi/Ryuichi Kihara.

Aceeaşi sportivi vor reprezenta Japonia şi la Campionatele Mondiale, care se vor desfăşura la Saitama (Japonia), în perioada 26-30 martie 2014. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles