Primăria Arad sprijină sportul de performanţă

Luni, în sala Regele Ferdinand din cadrul Palatului Administrativ, Primăria Municipiului, reprezentată de primarul Gheorghe Falcă şi preşedinţii cluburilor de fotbal AFC UTA, CS Atletico şi FCC ICIM, au semnat contractele de finanţare cu Centrul Municipal de Cultură Arad, declarate eligibile în prima sesiune de finanţare pe anul 2018.

Directorul executiv al Centrului Municipal de Cultură, Daniela Pădurean Andreica a făcut cu această ocazie o  scurtă  prezentare a ceea ce înseamnă una dintre liniile de finanţare nerambursabilă pentru care municipalitatea alocă fonduri substanţiale in fiecare an. „Este vorba despre promovarea sportului de performanţă, un program sportiv de utilitate publică ce este în atenţia municipalităţii de mai mulţi ani. Anul acesta ne-am străduit ca această procedură să fie finalizată ceva mai repede decât în anii anteriori ca să putem susţine sportul în  partea de campionat 2017-2018.

Aproximativ 30 de structuri au solicitat sprijinul financiar al municipalităţii, iar pentru 80% dintre ele răspunsul a fost unul favorabil. Acest lucru se traduce pe de o parte prin faptul că proiectele au fost bine întocmite, iar pe de altă parte există o deschidere substanţială din partea Primăriei Municipiului Arad pentru a susţine, a ajuta şi a promova sportul de performanţă.

În prima sesiune de finanțări nerambursabile din 2018, Centrul Municipal de Cultură Arad  a aprobat la categoria „Promovarea sportului de performanță” 19 proiecte. Dintre acestea  Asociația FC UTA a primit 3.500.000 lei, CS Baschet  1.400.000 lei, iar CS Atletico 80.000 lei.

De același autor

Related Articles