Cetățean român arestat pentru contrabandă cu țigări

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moldova Veche – județul Caraș-Severin au descoperit într-un autoturism condus de un cetățean român, ascunse în locuri special amenajate, peste 2.400 de pachete cu țigări de provenință Serbia.

Bărbatul, cercetat de polițiștii de frontieră pentru infracțiunea de contrabandă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timișoara au desfășurat în ultima zi alunii martie o acțiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile în zona de competență.

Polițiștii de frontieră au oprit în trafic, pe comunicația DN57, la ieșire din localitatea Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, un autoturism marca Citroen, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român T.B. în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, despre care existau date că transportă țigări netimbrate.

Bărbatul împreună cu autoturismul a fost dus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru verificări amănunțite, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în locuri special amenajate în barele de protecție și în podea autoturismului, 2.413 pachete cu țigări netimbrate, mărcile Ashima și Marble, în valoare de aproximativ 36.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 3.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Sectorului de Frontieră.
Polițiștii de frontieră i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar procurorul de caz l-a prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, care a admis arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Cele mai citite

Related Articles