Duminica floriilor sărbătorită şi la Caransebeş

Numeroși credincioși s-au adunat în Duminica Floriilor la cea mai nouă parohie din municipiul Caransebeș pentru a se ruga împreună cu Preasfințitul Lucian, ierarhul lor. Părinte Episcop a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi în Biserica ce are hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”. De asemenea ierarhul a sfințit icoanele, candelele, baldachinul și mobilierul. La final un grup de copii și tineri din cadrul parohiei au susținut un recital ce cântece și poezii specifice perioadei.

Preasfinția Sa a evidenţiat la final însemnătatea praznicului de astăzi, arătând cât este de important să ne deschidem sufletele pentru a-L primi pe Mântuitorul înlăuntrul nostru.

Toți cei prezenți au primit din partea paohiei pachete cu mâncare.

Biserica din cartierul Nord a fost donată Episcopiei Caransebeșului de comunitatea evanghelică de confesiune augustană în luna martie a anului trecut.

Sfântul locaș, singurul din municipiu care are hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”, se află în vecinătatea noului sediu al Protopopiatului Caransebeș. La sfânta biserică s-au efectuat ample lucrări de consolidare, amenajare și înfrumusețare, în special la interior, urmând ca în acest an să continue.

De același autor

Related Articles