Iarna s-a instalat şi pe drumurile din sud-vestul judeţului Caraş-Severin!

176

Ninsoarea căzută încă din cursul noptii şi această dimineaţă nu a ocolit nici sud-vestul judeţului Caraş-Severin, unde s-a depus un strat pe alocuri de peste 10 cm de zăpadă, punând la lucru firmele de deszăpezire şi determinând o mai mare atenţie din partea conducătorilor auto!

Pe drumurile naţionale şi judeţene din Clisura Dunării se circulă în condiţii de iarnă şi nu există drumuri închise sau blocaje în trafic. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire atât pe drumul spre Orşova, pe malul Dunării, cât şi spre Oraviţa, un avantaj pentru cei care circulă pe aceste drumuri fiind faptul că nu există zăpadă viscolită! De asemenea, traficul fluvial pe Dunăre se desfăşoară normal, ne-a precizat comisarul-şef Daniel Firan – împuternicit şef al Poliţiei oraşului Moldova Nouă.

Situaţia este similară şi pe drumurile de pe Valea Cernei, din zona Băile Herculane. Utilajele de deszăpezire au acţionat pe tot cursul nopţii pe DN 6, sub supravegherea a două echipaje de poliţie, astfel încât drumul este menţinut la negru! Nu sunt probleme deosebite nici pe drumul spre Baia de Aramă, pe Valea Cernei, unde de asemenea se acţionează pentru deszăpezire până la km.14, la limita judeţului Caraş-Severin cu judeţul Mehedinţi, ne-a declarat comisarul-şef Gjeorghe Nicolae Băcanu – împuternicit şef al Poliţiei oraşului Băile Herculane. Dealtfel, în această dimineaţă microbuzul de la Târgu Jiu spre Timişoara a ajuns ân oraşul de pe Valea Cernei conform programului, în condiţii bune de trafic, chiar dacă în condiţii de iarnă!

În prima parte a zilei, atât în Clisura Dunării, cât şi pe Valea Cernei continua să ningă mărunt, iar în staţiunea Băile Herculane ninge şi la această oră, fără probleme deosebite!

Paul-Sever SMADU