[FOTO-VIDEO] Drifturi pe cod portocaliu

307

E zăpadă afară, dar nu trebuie să ne alarmăm!

În Reşiţa stratul măsoară undeva la 5 centimetri, ceea ce înseamnă că situaţia nu este chiar atât de gravă. Mai mult decât atât, mai multe utilaje de deszăpezire au fost activate de la primele ore ale dimineţii.

La nivelul judeţului Caraş-Severin există zone unde stratul de zăpadă atinge 10-15 cm, dar în acest moment acţionează 14 utilaje cu lamă şi material antiderapanzt pe drumurile judeţene, am fost informaţi de la dispeceratul comandamentului de iarnă. Inclusiv drumurile spre munţi sunt deschise.

De altfel, nici pompierii nu au primit pe parcursul nopţii nici un apel care să sesizeze probleme în trafic.

La Reşiţa, zăpada căzută peste noapte i-a alertat, la primele ore ale dimineţii, pe trei tineri. Aceştia nu au ieşit la înlăturarea omătului ci pentru a face drifturi pe zăpadă.

O situaţie mai complicată este totuşi în Mehedinţi. În această dimineaţă, în jurul orei 4, pompierii din Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru salvarea a 6 persoane înzăpezite într-o zonă de pădure, de pe DC 22, în comuna Livezile. Interventia este una dificilă din cauza stratului consistent de zăpadă viscolită şi a vizibilitatii reduse. Cele 6 persoane, 5 bărbaţi şi o femeie, nu au necesitat îngrijiri medicale.

Tot în Mehedinţi, încă de aseară a fost impusă o restricţie totală pe DJ 606A pe tronsonul Plopi- Balota.

Aşadar se circulă în condiţii de iarnă, nu plecaţi la drum fără să curăţaţi maşina corespunzător. Termometrele stradale din Reşiţa indică acum (ora 7.00) -2 grade, mai ninge uşor.

Poliţiştii ne sfătuiesc să nu plecăm la drum nepregătiţi. Comisar şef Dinu Nicorici, de la IPJ Caraş-Severin:

Dinu Nicorici nu a exclus posibilitatea ca drumurile spre staţiunile montane să fie închise temporar dacă va fi viscol.

(Sebastian Dragomir)