masa carciun

Sărbătorile reprezintă un motiv de bucurie, perioada în care familia se reuneşte în jurul mesei tradiţionale şi a bradului de Crăciun.
De pe masă nu lipsesc friptura de porc, sarmalele, cârnaţii, murăturile şi cozonacul. În Grecia, masa de Crăciun are în mijloc o pâine tradiţională, în Suedia, se mănâncă şuncă, peşte şi fasole, iar în Noua Zeelandă, friptură de curcan şi o prăjitură preparată din bezea şi decorată cu kiwi, căpşuni şi frişcă.
Deoarece mâncarea tradiţională românească este destul de calorică, medicii ne atrag atenţia să fim cumpătaţi şi spun că se poate mânca sănătos şi cu asemenea ispite, cu condiţia de a respecta câteva reguli. Regula de aur este să mâncăm eşalonaţ în reprize şi fără a amesteca felurile, totodată, fără graba de a termina totul. Ascultaţi un reportaj de Mirabela Afronie.