[FOTO] Patrimoniul industrial al Reşiţei, unic în România şi în Europa

“Energie, putere și energia primară – de la mori până la energia nucleară”.

În anul declarat de către Comisia Europeană al Patrimoniului Cultural, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa a găzduit joi, 22 martie un simpozion având ca temă de prezentare rețeaua de lacuri de acumulare și amenajări hidrotehnice de pe râul Bârzava, unice în România şi Europa.

Rețeaua de lacuri de acumulare și amenajările hidrotehnice ale râului Bârzava în Reșița și amonte reprezintă un astfel de patrimoniu cultural industrial, bine întreținut și exploatat din punctul de vedere al producției de energie electrică, dar poate încă prea puțin cunoscut și pus în valoare din perspectiva unui bun de patrimoniu industrial.

ing. Daniel Tudose – director executiv TMK Hydroenergy Power, despre particularităţile patrimoniului industrial din împrejurimile municipiului Reşiţa:

TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România este singura companie din România care a păstrat intactă tradiţia industrială a Reşiţei prin soluţiile oferite în valorificarea fiecărei componente scoase din uz fără măcar a avea intenţia de a o arunca la fierul vechi, a declarat pentru Radio Reşiţa Liubiţa Raichici – şeful Direcţiei de Cultură Caraş-Severin, prezentă la simpozion. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles