A început ”Primăvara Novosădeană”

Astăzi la Novi Sad, au fost deschise oficial mai multe expoziții: de flori, puieţi si echipament pentru horticultură, o alta de miere de stup şi alimentaţie sănătoasă, precum şi una de meşteşuguri artistice şi tradiţionale.

După deschiderea festivă a avut loc expunerea “Natura la rețetă”, la care prin prezentarea lucrărilor ştiinţifice ale specialiștilor, s-a demonstrat impactul pozitiv al naturii asupra sănătăţii fizice şi mentale.

Elevii școlilor generale din Novi Sad au organizat atelierul ecologic “Cine trăieşte în pădure” și a fost realizat cu sprijinul întreprinderii Vojvodinasume.

Atelierul numit “Într-o zi voi fi olar “, a fost realizat de magazinul de olărit Mincic. La atelier au participat elevi ai şcolii generale Zarko din Zrenjanin.

La Primăvara novosădeană participă şi bendul Atrakcija şi corul novosădean de muzică pop Radio hor.

Întreprinderea Vojvodinasume participă și cu un stand propriu în care sunt prezentate bunuri naturale protejate, sub denumirea Plimbare prin pădurile voivodinene.

Asociaţia Inginerii protecţiei mediului înconjurător promovează reciclarea hârtiei şi au făcut schimb de hârtie veche pentru puieţi de flori şi arbori.

La manifestare participă peste 200 de expozanţi-producători de flori, puieţi, echipament pentru amenajarea interiorului si a grădinilor, precum şi producători de miere si alimente sănătoase şi a produselor de artizanat.

Cele mai citite

Related Articles