Primăria Mehadia plăteşte amenzi pentru gunoaiele aduse din alte comune!

O problemă reală pentru conducerea administraţiei publice a comunei Mehadia este aruncarea la întâmplare a gunoaielor de persoane care vin din alte zone sau sunt în trecere prin comună!

“Deoarece comuna noastră este amplasată lângă drumul european şi lângă drumul judeţean Plugova – Cornereva, întâmpinăm de multe probleme şi greutăţi pentru că vin cetăţeni din alte comune cu maşina şi  aruncă saci de gunoaie, peturi şi alte deşeuri în zone în care noi am pus tăbliţe indicatoare, zone pe care, din păcate, nu am ajuns să le curăţăm la timp! Am încercat să-i depistăm pe cei care aduc aceste gunoaie, ni s-au relatat de diverşi cetăţeni că a venit o maşină de culoare roşie sau albă, dar concret, nici dacă au văzut, oamenii nu au vrut să ne spună! Noi am montat, începând de anul trecut, tăbliţe adiţionale pentru aruncarea gunoaielor şi pe viitor intenţionăm să montăm chiar şi camere de supraveghere video pentru ca acest fenomen să nu se mai desfăşoare!”, ne-a declarat Iancu Panduru – primarul comunei Mehadia.

Aruncarea acestor gunoaie nu rămâne nesancţionată din partea autorităţilor de mediu, însă amenzile le plăteşte Primăria comunei Mehadia! “Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Apele Române şi-au făcut datoria ca autoritate, dar din păcate,  dacă am fost sancţionaţi cu diferite sume băneşti acestea se răsfrâng asupra bugetului local, asupra comunităţii pentru că tot din banii pe care îi încasăm de la contribuabili trebuie să plătim aceste amenzi, bani cu care s-ar putea face alte lucrări!”, ne mărturiseşte edilul-şef al comunei Mehadia.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles