O profesoară din Londra a fost desemnată cea mai bună din lume

Andria Zafirakou, o profesoară dintr-un cartier sărac din Londra, a fost desemnată duminică la Dubai “cel mai bun profesor din lume” în cadrul unui concurs cu un premiu în valoare de un milion de dolari, informează AFP.

Felicitări Andriei Zafirakou pentru câştigarea titlului de cel mai bun profesor din lume – cea mai frumoasă meserie din lume”, a postat pe Twitter şeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, conducătorul Dubaiului, după ce a prezentat premiul câştigătoarei.

Profesoara s-a aflat printre cei 10 finalişti aleşi dintre cei 30.000 de candidaţi din întreaga lume care au participat la acest concurs internaţional pentru promovarea profesiei de profesor.

Zafirakou predă la şcoala comunitară Alperton (nordul Londrei), într-un cartier sărac şi multietnic, potrivit organizatorilor.

Ea a învăţat elementele de bază ale majorităţii celor 35 de limbi vorbite în şcoala sa şi, prin urmare, poate comunica cu elevii şi cu părinţii acestora, dintre care numeroşi sunt refugiaţi.

Profesoara a impus, de asemenea, o reproiectare a curriculumului şcolar pentru a-l adecva modului de viaţă al elevilor săi.

Ceremonia de decernare a premiului a avut loc în prezenţa campionului mondial de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton. El a adus trofeul la locul de desfăşurare a ceremoniei la bordul unui bolid de formula 1, escortat de poliţia din Dubai.

Concursul este organizat pentru a patra oară de Fundaţia Varkey, cu sediul în Dubai. Premiul este finanţat în rate şi are drept condiţie ca persoana desemnată câştigătoare să rămână la catedră timp cel puţin cinci ani.

Fundaţia a fost creată de Varkey, o familie de indieni stabilită în anii ’50 în Emiratele Arabe Unite, la acel moment protectorat britanic.

Ei au făcut avere prin crearea unor reţele de şcoli private, destinate în principal copiilor expaţilor occidentali sau de pe subcontinent indian, care au venit în Golf în urma boom-ului petrolier.

De același autor

Related Articles