Atenţie, postul exigent poate dăuna sănătăţii!

Atenţie, postul exigent poate dăuna sănătăţii!

În timp ce majoritatea cetăţenilor incearcă să ţină post în această perioadă, medicii trag un semnal de alarmă. Femeile gravide, copii, bolnavii cronici şi persoanele care au o sănătate precară nu au voie să ţină post pe o perioadă îndelungată, pentru că o alimentaţie slabă în nutrienţi poate dăuna sănătăţii. Cei care înţeleg greşit modul de a ţine post pot avea probleme de sănătate grave, susţine medicul Emil Bunda.

“Cei care nu au probleme de sănătate şi ţin corect postul, mănâncă fructe şi legume, puţin şi des nu vor întâmpina probleme însă cei care se înfometează şi nu mănâncă nimic toată ziua şi mai au şi alte boli asociate atunci chiar vor avea o problemă serioasă”, susţine medicul Emil Bunda.

Medicul arată că cei care cred că dacă ţin post slăbesc se înşală. „Aceste alimente de origine vegetală sunt în general ceva mai puţin săţioase decât alimentele de origine animală tocmai pentru că au un conţinut mai mic de grăsime, şi atunci, sigur, sunt foarte sănătoase, dar nu ţin foarte mult de foame”!

Hrana în perioada postului trebuie să fie bazata pe fructe si legume proaspete. În multe cazuri însă, din lipsa timpului şi a banilor, cei care ţin post mănâncă în exces alimente cu conţinut glicemic ridicat care le pot deregla metabolismul.

Sursa foto:Gazeta de sud

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles