9 firme din Caraş – Severin au semnat ieri, în cadrul unui eveniment organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, contracte de finanţare în valoare totală de peste 1,6 milioane de euro în cadrul Programului Regio (POR), Măsuri de finanţare a întreprinderilor şi microîntreprinderilor.

La eveniment au participat reprezentanţii firmelor care vor primi finanţare, alături de directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim. Per total, numărul firmelor private care au semnat contracte, în cadrul acestui program este de 77, valoarea totală a finanţărilor depăşind 26 milioane euro, cu o finanţarea nerambursabilă de circa 15,5 milioane euro.

Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite şi modernizate spaţii de producţie-servicii şi se vor achiziţiona echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creşterea competitivităţii economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii şi vor genera 260 de locuri noi de muncă.

La nivelul regiunii Vest în cadrul POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 238 proiecte, în valoarea totală de 222,62 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 182,42 milioane euro. Atât apelul de proiecte destinat microîntreprinderilor, cât şi cel destinat IMM-urilor sunt în prezent închise.

(Marius Căruntu)