Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presă la sediul ministerului, ca problema imunoglobulinelor “s-a rezolvat partial”, urmand ca in maximum doua saptamani sa intre in tara 10.000 de doze de imunoglobulina din Austria, informează HotNews.ro. “Spun maxim pentru a avea o marja de siguranta”, a adaugat Sorina Pintea.

Sorina Pintea a precizat ca Austria, Italia si Statele Unite ale Americii s-au oferit sa ofere ajutor României dupa ce ţara noastră a activat, in urma cu o saptamana, mecanismul de protectie civila in cazul imunoglobulinei, din cauza ca medicamentul lipseste de pe piata de mai bine de jumatate de an.

Sorina Pintea a adăugat că, după cele 10.000 de doze din Austria (echivalentul a 50 de kilograme), urmează sa mai ajunga in Romania inca 100 de kilograme de imunoglobulina, din Italia si Statele Unite.

Ceea ce am cerut si urmeaza sa primim ajunge pentru urmatoarele 2-3 luni”, a precizat Sorina Pintea.

Intrebata de jurnalisti si ce se va intampla daca in urmatoarele doua saptamani apare vreo urgenta, pana ca primele 10.000 de doze sa intre in tara, Sorina Pintea a raspuns ca “imi este greu sa va raspund la aceasta intrebare”.