Halep este în optimi la Indian Wells

71

Cursa Simonei Halep pentru trofeul de la Indian Wells continuă, după ce liderul mondial a trecut de Caroline Dolehide (165 WTA) în turul 3, scor 1-6, 7-6(3), 6-2.

Sportiva de 19 ani din SUA a început excelent meciul şi şi-a adjudecat primul set la 1, după 33 de minute, însă Halep a reintrat în meci şi a reuşit să ducă partida în decisiv după o a doua manşă extrem de disputată, dar în care a fost mereu la conducere. Halep a ţinut de această dată pasul cu adversara, iar la 3-2 a reuşit primul ei break în acest meci, după ce în pauza anterioară i-a solicitat sfatul antrenorului Darren Cahill. Australianul i-a cerut mai multă agresivitatea cu lovitura de rever şi o mai bună poziţionare în teren, iar Halep s-a desprins mai întâi la 4-2, apoi, după rebreak-ul rivalei, la 5-3. La acest scor a servit pentru set, dar nu a putut să-l închidă. Mai mult, Dolehide a egalat la 5, iar setul a mers în tie-break, în care Halep a servit foarte bine şi şi-a pierdut doar o dată serviciul, reuşind să închidă cu 7-6 (3), după încă 65 de minute, iar din acel moment nu s-a mai pus problema învingătoarei.

Eliberată de tensiune, Halep s-a descătuşat în decisiv şi a închis rapid meciul. Simona s-a desprins la 3-0 cu dublu break, după care s-a relaxat puţin şi s-a mulţumit să-şi conserve avantajul şi şi-a adjudecat în cele din urmă decisivul cu 6-2, după 31 de minute.

În optimi, Halep o va întâlni pe Qiang Wang (55 WTA), după ce chinezoaica a reuşit o surpriză în turul 3 şi a eliminat-o pe Kristina Mladenovic (15 WTA), după o victorie extrem de clară, 6-1, 6-2.

Calificarea în optimile de finală este recompensată la Indian Wells cu un premiu 88.135 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3,scrie digisport.ro